Du läser här:

Om panikknappen

Panikknappen, eller ”Lämna sidan snabbt”-funktionen finns till för dig som vill hålla ditt besök på webbplatsen hemligt. Det kan handla om att du känner dig otrygg, hotad eller övervakad och behöver ett snabbt sätt att lämna hemsidan om du hamnar i en pressad situation.

Panikknappen tar dig direkt till en ny hemsida. Men denna knapp rensar inte informationen som lagras i din dator, för att göra det krävs att du går in i webbläsarens historik och tar bort informationen.

Rensa historik i Internet Explorer

För att ta bort all privat information från en dator, klicka på ”Verktyg” i menyraden. Välj sedan ”Ta bort webbhistorik”. Om du vill bli av med alla spår efter att ha surfat kryssar du i alla rutor. Observera att det här raderar allt och man inte kan få tillbaka den information man tagit bort.

Vill du bara ta bort viss information kryssar du i de rutor som du vill rensa, exempelvis ”Historik” eller "Formulärdata".

Rensa historik i Firefox

För att ta bort all privat information från datorn klicka på menyknappen , välj Historik, och sedan Rensa ut tidigare historik….

Välj hur mycket historik du vill rensa ut:

  • Klicka på listrutan bredvid Tidsintervall att ta bort för att välja hur mycket av din historik Firefox kommer att ta bort.
  • Nästa, klicka på pilen bredvid Detaljer för att välja exakt vilken information som kommer att tas bort. Du kan välja att rensa webbläsarhistoriken, filhämtningshistoriken, sparade formulärdata, cache-filer, kakor (cookies), lösenord och autentiserade sessioner. Man väljer alltså själv vad man vill ta bort och vad man vill ha kvar.
Slutligen, klicka på knappen Ta bort. Fönstret stängs och de objekt som du har valt kommer att tas bort.

Rensa historik i Safari

I Safari på datorn väljer du Historik > Rensa historik och klickar på popupmenyn.Välj hur långt tillbaka du vill rensa din surfhistorik.

Rensa historik i Google Chrome

Klicka på Mer uppe till höger.Klicka på Historik.Klicka på Rensa webbinformation till vänster. En ruta visas.Välj i rullgardinsmenyn hur mycket av historiken som ska tas bort. Om du vill ta bort allt väljer du Genom tiderna.Markera kryssrutorna för webbhistoriken och övrig data i Chrome som ska tas bort.Klicka på Rensa data.


Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2018-12-10 15:28


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se