Du läser här:

Varför skall man flytta till Surahammar, Ramnäs eller Virsbo?

1. Nära men lagom långt bort
Surahammar är ett fridfullt villasamhälle som har nära till det nödvändigaste och som endast ligger 10 minuters bilfärd från Erikslundsområdet i Västerås. Från Ramnäs, som Kolbäcksån slingrar sig genom, tar det mindre än 30 minuter med tåglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till Centralstationen i Västerås. Och från natursköna Virsbo tar det bara 35 minuter med bil till Västerås.

2. Kvalitetsboende för en rimlig månadskostnad
Priset på genomsnittsvillan i kommunen ligger på 966 000 kr (2009)* och här får man mycket för pengarna! Trivsamma, lugna villaområden med närhet till affärer, förskola, skola, olika sportaktiviteter med naturen på cykel eller gångavstånd. 

3. En kommun för barnens skull...
Kommunen är ett bra ställe för barnen att växa upp i. Välutbildad personal i skolorna och inom barnomsorgen ger barnen en bra start för det livslånga lärandet.
Närheten till allt gör att barnen själva lätt och säkert kan ta sig till skolan, kompisarna och träningen utan att mamma eller pappa behöver skjutsa eller behöver vara oroliga för stora vägar som skall korsas. Ishockey, ridning, fotboll, golf, innebandy... listan är lång på alla sportaktiviteter som finns och här får alla vara med! Bra träningstider, duktiga ledare till en rimlig kostnad. När barnen blir större kan de fortfarande bo hemma och ändå lätt ta sig till Västerås för studier och nöjen.

4. Bra förbindelser
Det går utmärkt att bo i kommunen och arbetspendla eller studera i Västerås! Antingen via tåg, buss eller bil. Se utbudet av kommunikationsmöjligheter.

* Köpeskilling för småhus/permanentboende, medelvärde Källa www.SCB.se

Sidan publicerad av: Erik Munktell
, 2012-05-22 08:27

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se