Förpackningar och tidningar i ett kretslopp

Konsumentansvar
Varje gång du lämnar en förpackning eller tidning till återvinning händer något stort. Den gamla kapsylen förvandlas till en mutter eller blir en del av en järnvägsräls eller en bilkaross. Det tillknycklade tvättmedelspaketet blir en snygg skokartong och den lästa tidningen blir en ny tidning att läsa. På så sätt hjälper du till att spara in stora mängder energi. Du ser också till att naturens råvaror inte faller ur kretsloppet.
 
Här kan du läsa mer om bra sorteringstipslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!
 
Producentansvar
Regeringen har bestämt att varje företag som tillverkar, importerar, fyller eller säljer förpackningar eller förpackade varor, ansvarar för att det finns ett insamlingssystem dit slutkunderna kan lämna förpackningarna för återvinning. Det kallas producentansvar. Samma sak gäller för tidningar och returpapper.
 
Förpackningar och tidningar är två av de första varugrupperna som fått ett producentansvar. De utgör en stor volym av hushållssoporna och är relativt enkla att åtgärda. Förpacknings- och returpappersproducenterna samarbetar under namnet FTI — Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. All verksamhet bedrivs utan vinstsyfte.
 
 
För mer information
Tfn 0200 - 88 03 11 eller gå in på FTIs webbsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster!

Sidan publicerad av: Minal Mistry
, 2018-03-16 13:55

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se